Меню Затваряне

Галерия

Ученици от 3 клас взеха участие в онлайн тест по пътна безопасност за деца „Без грешки на пътя“

По случай празника, Ден на християнското семейство

Участие в празника на село Върбица под надслов „Да бъдем заедно от миналото до вечността“

 

1-ви Юни „Ден на детето“

 

Завършване на 1, 2 и 3 -ти клас

24 Май – ден на Българската просвета, култура и на славянската писменост!

Национална програма „Бизнесът преподава – Модул 1 „Бизнесът в училище“ (Семинари в училищата) ” „РОБОТИКА“

Празник на буквите в училището с гост фокустника Архи!

22 Април световен ден на планетат Земя

 

На Велики четвъртък боядисваме яйца!

Участие в Национален конкурс „Рецептите на Баба“

Учениците от НУ „Отец Паисий“ , с. Върбица се включиха активно в инициативата „Известни личности четат на деца“, която е част от кампанията „Походът на книгите“. В училището,днес гостува г-н Красимир Маринов, кмет на селото. Децата с интерес слушаха разказа за подготовката и сраженията на Априлското въстание, как и къде и започнало, като задаваха много въпроси на кмета. Инициативата завърши с „Маратон на четенето“ на тема: „Открий героите”, посветена на 120-годишнината от рождението на най-сладкодумния разказвач на приказки в нашата литература – Ангел Каралийчев. Целта е учениците да се докоснат до повече произведения на автора и да се запознаят с неговите интересни и палави герои.

Навръх Лазаровден ученици от 1. до 4. клас участваха в пролетния турнир „Здрав дух в здраво тяло“, който се проведе в парк Кайлъка. Четвъртото място донесе много емоции – тъжни, че не грабнаха победата, но и радостни, че с участието си носят на нашето училище компютри и топки. Желаем им да запазят спортния си дух и към нови успехи!

Момичетата от НУ“Отец Паисий“ , отбелязаха християнския празник Лазаровден. Поздравиха с лазарски песни и танци, пожелания за здраве, радост и благоденствие всички учители,ученици и посетиха домовете на желаещите жители от селото . Децата получиха яйца, китки здравец, лакомства и безброй усмивки !

„Походът на книгите“ се организира всяка година от Асоциация „Българска книга“ в партньорство със Столична библиотека, фондация „Детски книги“, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация „Глобални библиотеки“ – България, Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Министерството на образованието и науката.Нашият поход ,днес продължи в ДГ“Пчелица“.Много вълнуваща среща на бивши и на бъдещи наши ученици.

Учениците от “Отец Паисий“ се включиха активно в инициативата на кампанията “Походът на книгите“. На децата гостува Тереза Василева , Секретар на НЧ“Изгрев “ ,с.Върбица.Децата с интерес слушаха и задаваха много въпроси. През другата седмица наш гост ще е г-н Красимир Маринов,Кмет на село Върбица.

Любовта към четенето не идва от въздуха. Тя се възпитава. С всяка прочетена детска книжка. С всяка разказана приказка. С това децата да виждат как ние, възрастните, четем. С всеки разговор за книга. Вярвам, че четящите деца стават стойностни хора, когато пораснат. Или пък никога не порастват съвсем, което е най-хубавото. Нека да утвърдим отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността на живо или онлайн в дигитална среда. Днес ,така е нашата „Зелена библиотека“. Заповядайте и Вие…

Да посрещнем Пролетта

ДГ „Пчелица“ и НУ „Отец Паисий“ проведохме съвместна инициатива във връзка с Международният ден на приказката и първия ден на пролетта. Благодарим на децата от училището за подаръците и чудесните приказки, които прочетоха на нашите малчугани. Бъдете живи и здрави приятели!

Подготовка за посрещане на пролетта!

Ученици от училището взеха участие в честването на 144 – годишнината от освобождението на България, пред паметника на загиналите във войните от село Върбица.

„Трети март! Велика дата! Празник е на цял народ! Ден свещен на свободата! Жив е българският род!“

Днес 01.03.2022г. се извърши награждаването на децата участници в изработването на мартеници . Над 459 деца и ученици от 17 детски градини и 10 училища от община Плевен изработиха над 1200 мартеници, което много затрудни журито при отличаване на най-хубавите произведения. Наградени бяха 21 ученика в две възрастови групи, връчени бяха и 12 колективни награди за активно участие в конкурса. Изработените от плевенските деца мартеници бяха подарени на лекарите и лежащо болните пациенти от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Музикален поздрав към присъстващите отправиха хор „Звъника“ и ДЮФА „Нашенчета“. Сред участниците са и децата от НУ „Отец Паисий“ с. Върбица.

Имаме награда на училището за най-много изработени мартеници.

Специална награда на галерия „Илия Бешков“ е връчена на Елвира Илиева от 2 клас;

2 ро място и медал получава Желязко Желязков от 4 клас.

 

НУ „Отец Паисий“ казва НЕ НА ТОРМОЗА !

Заедно сме много по-добри за добрини!

 

149 години безсмъртие!

„ Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само себе си “ – тази фраза се е превърнала в символ на делото на Апостола.

 

Младите възрожденци от НУ „Отец Паисий“

в с. Върбица отдават почит на паметта на

Васил Левски.

Славно е неговото дело, посветено на СВОБОДАТА на БЪЛГАРИЯ! ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!

Коледуване

С грамоти за активно участие в организирания национален онлайн конкурс

„Християнското семейство, традиции и обичаи“

организиран от

Националното сдружение на сираците в България.

Занимания по интереси

„Игра с водни балони“

Медийте за нас!

ИСКРА.БГ                                    ПРО НЮЗ                            ПЛЕВЕН ЗА ПЛЕВЕН

 

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНА 2021/2022 ГОДИНА

 

„Розите на България“ в начално училище „Отец Паисий“